I dag är det helgdag. Självaste nationaldagen får väl ändå räknas som en större helg? En större helg mitt i veckan. Vem var det som skrev om det?

Jo, Thore Skogman! Jag har tidigare här i revybloggen berättat historien om hur min mamma vid ett julkalas med släkten sa att hon mindes en sång som hette Söndag varje dag. De andra trodde henne inte, någon sådan sång finns inte. Men hon stod på sig. I augusti året efter träffade jag Thore Skogman och frågade honom om han möjligen skrivit en sång som heter Söndag varje dag. Jovisst, sa Thore och började sjunga för oss alla kring bordet. Han sjöng: “Tänk om det kunde vara söndag varje dag, och en större helg mitt i veckan”.

Sedan har jag inte tänkt så mycket mer på det. Men häromdagen dök det upp en vinylskiva på auktionssajten Tradera. Skivan är i EP-format och utgiven på grammofonbolaget Cupol, där Thore Skogman under åren 1958 till 1961 var anställd som PR-man. På skivan finns fyra låtar, bland dem just Söndag varje dag. Ingen annan bjöd på skivan, så bara ett par dagar senare damp den ner i min brevlåda.

I dag, då nationaldagen infaller på en onsdag, kan jag fira en större helg mitt i veckan genom att lyssna på Thore Skogman (som ofta uppträdde i en specialsydd blågul kostym) sjungande Söndag varje dag. Cirkeln är sluten!